|
Réteges egytálétel
Hozzávalók:
6 szelet sertéscomb
6 közepes burgonya
só, bors
vaj
Töltelékhez:
2 db zsömle
4 db közepes gomba
2 tojás
1 hagyma
olaj
petrezselyem
só, bors
ételízesítő
A hússzeleteket kiklopfolom, sózom és borsozom.
Készítek egy hagyományos tölteléket. Beáztatom a zsömlét, kicsavarom, az apróra vágott hagymát egy kevés olajon megdinsztelem, a zsömléhez adom. A gombát hozzáreszelem a sajtreszelővel (mert nálunk a gyerekek csak akkor eszik meg a gombát, ha nem tudják, hogy van benne), beleütöm a tojásokat, sózom, borsozom, petrezselyemmel és ételízesítővel ízesítem.
Egy hőálló tálat vastagon kivajazok, meghámozott, karikára vágott krumpli felét lerakom, sózom, ráfektetem a hússzeleteket, ráöntöm a töltelékmasszát, majd a maradék krumpli szeletekkel beborítom. Sózom, borsozom, és vajdarabkákat csipkedek a tetejére. Alufóliával lefedem és kb. fél óráig lefedve sütöm a 200 °C-os sütőben, majd fólia nélkül addig, míg teljesen megpuhul és a teteje is megpirul.
| |
Kedves Julika!
Nem gond, hogy Andit írtál, és köszönöm szépen a visszajelzést, meg az ötletet.:)