A csirkemelleket úgy szeletelem fel, hogy hosszú csíkokat kapjak. Fél mellet kb. 3 részre. Ebből 2-2 csíkot majd becsomagolok, a többit kockára vágom és a baconnel együtt felaprítom. Kevés olajon megpirítom. Ha kihűlt, sózom, borsozom, hozzáadom a tejfölt, a tojást, és annyi zsemlemorzsát, hogy kenhető állagú legyen. A húscsíkokat szárnyas fűszerrel befűszerezem, és egy teflon serpenyőben kevés olajon megsütöm. A leveles-vajas tésztát kinyújtom, hogy 6 vagy 8 akkora négyzetet kapjak belőle, amekkorába beleférnek a húscsíkok. Elosztom a húspépet annyi felé, ahány batyut készítek, szétterítem a tésztán, mindegyikre teszek egy-egy húscsíkot, a széleit megkenem tojással és becsomagolom. A leeső tésztaszélből díszítem, egész tojással megkenem és sütőpapíros tepsiben, 200 °C-os sütőben megsütöm. Tejszínes gombamártással tálaltam.