Aliz konyhája - minden recepthez fázisfotók
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
     
Menü
     
Hobbi
     
Konyha
     
Receptek/1199
     
Ételfotók

Előételek
Levesek

Húsételek

Feltétek

Köretek

Hideg konyha, saláták

Tészták

Sós vendégvárók

Édességek

Egyszerű ételek

Halak

Egyebek

Kelt tészták,kenyerek

Tortaképek

     
90 napos diéta
     
Olavasóim receptjei

Receptek

     
Értesítés új receptről
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
     
TOP 100

100 receptajánlat (a 1100-ból), hogy megkönnyítsem a választást.

    ÉDESSÉGEK


Almahabos süti Aliz módra


Banános süti


Banános élvezet


Csokis meggyel töltött háromszögek


Diós csokoládészelet

 
Emeletes élvezet

 

Epres-zseléhabos sütemény

Tálalva.
Flambírozott banán vaníliaszósszal


Habos túrós pite

Kijevi krémes


Krémes meglepetés


Kókuszos almás


Különleges meggyes pite

Lehetetlen pite

 
Mennyei eledel


Méteres kalács

Narancsos kocka


Négerkocka szomszéd módra


Osztrák pikáns "tiramisu"

 
Őszibarackos rétes


Rakott palacsinta 


Részeges és túrós barát 

Rumos szilvás sütemény

Sárgabarack torta


Serpenyős rétes

 
Stracciatella


Sültfagylatos gofri

 
Sült túrógombóc

Tarka koh


Túróbundában sült banán


Túrókrémes tölcsérek


Túrós-kakaós kevert


Túrós-krémes pite


Túróval töltött zsemle


Verdens beste


Ferdinánd kalács

  SÓS VENDÉGVÁRÓK


Ági féle sajtos ropogós


 Káposztás virsli tésztában


Részeges pogácsa

 
Sajtkrémmel töltött pogácsa

 
Sajtos pogácsa


Sajtos pogácsa (rúd)


Sajtos-sonkás tekercs

 
Sonkás-sajtos rétes


Sós-omlós sütemény

    LEVESEK

 
Darálthúsos paradicsomleves


Dupla hagymás leves

 
Édes sütőtökleves


Gyümölcsleves túrós galuskával

 
Kantoni rizsleves curryvel

 
Káposztás bableves


Metélőhagymás kukorica krémleves

 
Norvég királyi leves

 
Rumos-mazsolás gesztenyeleves

 
Tárkonyos raguleves


Túrógombóc leves 

 HÚSÉTELEK, FELTÉTEK


Csirkecsíkok fűszeres tésztában


Fokhagymás csirkeragu


Fokhagymás sült lapocka


Fűszeres túróval töltött csirkemell

 
Hentesborda


Kókuszos csirke


Különleges töltött borda


Marhapörkölt vadász módra

Mogyorós rizzsel és mogyorókrémszósszal tálalom a húsdarabkákat.
Mogyorókrémes csirke


Paradicsomos káposzta húsgombóccal


Pilisi ragu


Rántott fagyasztott vagdalt


Rozmaringos-narancsos csirke

Tejszínes halragu leveles tésztában


Sajtos rakott csirkemell

 
Tanduri csirke


Tepsis diós hús


Vajpuha marhaszelet


Rántott tojás


Sajttekercs rántva


Tojásos rétes

 

  KÖRETEK


Fokhagymás, sajtos krumplipüré


Mandulás burgonyagolyó


Mogyorós burgonyapüré


Mustáros-hagymás krumpli

 
Palaó rizs


Resztelt krumpli


Rozmaringos krumpli


Tepsis burgonyalepény

Párolt rizzsel összekeverem és együtt pirítom.
Zöldséges-mogyorós rizs

         VEGYES


Csirke vajas tésztában

Meleg töltött tojás


Kukoricás chilis babsaláta


Mogyorós burgonyasaláta


Citromfüves rántott afrikai harcsafilé


Tejszines halfilé 


Csirkés-zöldséges tészta

 

Júhtúrós sztrapacska


Tojásos nokedli gazdagon

 

Hagymás rakott tojás

 

 

Tejfölös újkrumpli


Francia pirítós


Klubszendvics


Sajtos-tojásos pirítós

Sütőben megsütöm. 

Sonkás-sajtos tojás csészében

 

 

Töltött bundás kenyér

     
Torták

 

Anyáknapi torta

Cicitorta

 Karácsonyi torta 2010

Szülinapi torta II.

Málnazselés csokitorta

Tojáslikőrös autós torta

Trüffelkrémes patchwork torta

Valentin napi puncstorta

     
VendégKönyv
[526-507] [506-487] [486-467] [466-447] [446-427] [426-407] [406-387] [386-367] [366-347] [346-327] [326-307] [306-287] [286-267] [266-247] [246-227] [226-207] [206-187] [186-167] [166-147] [146-127] [126-107] [106-87] [86-67] [66-47] [46-27] [26-7] [6-1]

2013.03.26. 13:26 Idézet
Szabó Jánosné

Kedves Aliz !!

Gyerekkorom kedvenc sütije volt a :non plus ultra

Lakodalmakba ettem,ott nagyon mutatós süti volt.

Én is megsütöttem ,de nem lett olyan magas csúcsos a hab ,hanem összesett kicsit.

Tudnál nekem segíteni,hogy mit tegyek a habba ,vagy hogy süssem,hogy ne essen össze.?

Nagyon tetszik az oldal,gratulálok hozzá !! :)


Válasz:

Ne haragudj, hogy nem válaszoltam, de csak most vettem észre a bejegyzésedet. Nem feltétlenül kell csúcsosnak lennie, de ha olyat szeretnél, akkor verd egy kicsit keményebbre a habot, és nyomózsákból nyomd a tésztakorongra, és a végén húzd egy kicsit felfelé. Ha nem túl folyós a hab, akkor megmarad a kis csúcs.. Sütése max. 180 fokon történjen.


2013.02.18. 09:11 Idézet
Aliz

Kedves Tipegő!

Nekem is hiányzik, de sajnos nem tudok olyat, amit erre az oldalra fel lehetne tenni. Már próbálkoztam. A bal oldali menüben  amennyire lehet, igyekszem  úgy csoportosítani az ételeket, hogy ne sokat kelljen keresni. Pl. a "Sós vendégvárók" alatt van az összes pogácsa. Ha valami konkrét receptet szeretnél, pl. Kijevi krémes, azt meg az "abc" szerinti keresőben megtalálod.


2013.02.16. 10:10 Idézet
tipego

nagyon tetszik, tényleg nagyon jo ez az oldal. viszont hiányzik rola (de lehet  hogy csak én v.ok béna)  egy  recept kereső. PL. ha pogácsát sütnék, be írnám  hogy pogácsák, és ki adná az összes pogi recept választékot.  Lehet hogy van itt ilyen csak nem találom????      tipego.


2013.02.13. 20:08 Idézet
Aliz

Kedves Lujzi!

Gyönyörű volt a cicád,különösen a pofija tetszik, nagyon sajnálom, hogy elütötték. Én is nagyon féltem ettől, meg a szomszéd kertekben lakó kutyáktól, éppen ezért van pórázon, ha kint van a kertben. Amúgy fajtiszta csincsilla perzsa, és nagyon kedves, szelid cica.

Üdv. Aliz


2013.02.13. 10:56 Idézet

Kedves Aliz!

Ma regisztráltam be magam, csak azért, hogy tudjak Neked írni, nem a receptekről (ami miatt a kedvenceim közé tettem az Aliz konyháját), hanem a gyönyörűséges állataid miatt, de főleg a szépséges cicádról. Nem tudom, hogy fajtatiszta-e, perzsa vagy más, de olyan gyönyörű cica, amilyent ritkán láttam, főleg azon a képen látszik szépsége, ahol az udvaron van pórázon. (Nekem is volt egy hasonló szépség, csupa vörösben, sajnos, elütötték.

Itt láthatod, ha van időd megnézni: 

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=162825460420701&set=a.162825263754054.25212.100000797447045&type=3&theater

és itt:

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=171044979598749&set=a.162825263754054.25212.100000797447045&type=3&theater

Szeretettel üdvözöllek: Lujzi

 


2012.12.30. 08:54 Idézet

Bocsánat, az őj, az persze  ÚJ  akart lenni :)


2012.12.30. 08:53 Idézet

Kedves Alíz!! Nagyon boldog új évet, erőt, egészzéget kívánok!! Magunknak pedig azt, hogy még sok őj receptet olvashassunk ezen az oldalon :) Üdvözlettel, Erzsi <3


Válasz:

Kedves Erzsi!

Köszönöm szépen a jókívánságokat. Én is nagyon sok szépet és jót kívánok az új évre, és köszönöm, hogy látogatod az oldalt.

Aliz

 


2012.11.29. 16:07 Idézet
Aliz

Kedves Agni!

Én is nagyon örülök, hogy rátaláltál az oldalamra. Már több mint 6 éve készítem, azóta én sem vagyok nagyon aktív a konyhalistán, néha olvasom, és néha elmegyek egy-egy találkozóra, de ez az oldal minden szabadidőmet elveszi. Persze nagyon szeretek vele foglalkozni. Te sem panaszkodhatsz, mert a Te blogod is nagyon jó, időnként meg szoktam nézni. A  pastizziodat meg rendszeresen készítem már vagy 10 éve.

Köszönöm, hogy írtál.:)

Üdv.: Aliz


2012.11.28. 10:50 Idézet

Szervusz kedves Alíz!

nagyon örülök, hogy rátaláltam végre az oldaladra, mert nagyon sokszor eszembe jutottál, mióta a konyhalistán nem vagyok aktív. Borzasztóan tehetséges vagy, igaziból meg is ijeszt ez a rengeteg jobbnál jobb recept és arra gondolok, mi, a mezeibb bloggolok, nem is kéne írjunk. Örülök, hogy jól vagy és továbbra is teljes erőbedobással sütsz-főzöl. Szeretettel üdvözöllek Görögországból, Ágni (http://www.gorogkonyha.com)


2012.10.03. 19:00 Idézet

Nagyon finomak a receptek,  nagyon ugyes vagy hogy ijen finomsagokat tudol kesziteni:).


Válasz:

Köszönöm szépen a dícséretet.:)


2012.09.13. 15:57 Idézet

Kedves Alíz!

Most néztem meg tőled egy receptet és hozzá a gyerekeid fotóit. Nagy öröm lehet két ilyen szép gyerek anyukájának lenni! Gratulálok hozzájuk! Erika


Válasz:

Kedves Erika!

Köszönöm szépen, nagyon kedves vagy.:)


2012.09.12. 11:23 Idézet

Kedves Aliz!

 

Először is szeretnék Neked gratulálni csodás receptjeidhez. Nagyon sokat kipróbáltam már közülük, mindegyiknek óriási sikere volt.

Kezdőként látogattam oldalad, de mostanra elég ügyesen mozgom a konyhában:-))

Szeretnék Tőled egy kis segítséget kérni.

Már régóta próbálkozom a tortellini házilag való elkészítésével, de sajnos sehol nem találok olyan receptet és olyan profi útbaigazítást, ami alapján Nekem ez sikerülne. 

Esetleg készítettél már ilyet? Nincs hozzá egy szuper recepted? Csak a Te receptjeiben bízom igazán:-))

 

Előre is köszönöm válaszod!

 

Szép Napot! 

Üdv

Mónika


Válasz:

Kedves Mónika!

Köszönöm szépen a kedves sorokat, és nagyon örülök, hogy tetszik az oldal. Tortellinit már készítettem, de nincs róla receptem. Egyszerű gyúrt tésztát kell készíteni. Személyenként 1 tojással és kb. 10 dkg liszttel. A liszt mennyisége függ a tojás nagyságától vagy kiméred a lisztet, hozzáadod a tojásokat, és ha nagyon kemény lenne, mert pl. kisebbek a tojások, akkor egy pici vizet lehet adni hozzá. A tojást a liszttel sima, rugalmas tésztává gyúrom, és hagyom pihenni egy fél órát. Utána nagyon vékonyra kinyújtom. Ez nem olyan egyszerű, és nem gyors művelet, ha nincs tésztanyújtó gép. Attól függően, hogy mekkora tortelliniket akarok készíteni 4-5-6-7 cm nagyságú kockákra szeletelem a tésztát. A közepére teszek egy kis tölteléket, háromszögletűre hajtom, jól összenyomkodom, majd gyűrű formájúra hajtom és összenyomkodom a sarkát. Sós vízben megfőzöm. Itt van egy jó videó arról, hogy hogy kelll hajtogatni.

http://www.youtube.com/watch?v=Q8WNQTBhcw8

A tölteléke meg akármi lehet. Darált hús, sonka, gomba, sajt, spenótos túró. Erre sok receptet találsz a neten. A sonkás töltelékhez többnyire sajtos szószt szoktam készíteni. 2-3 dl tejszínt kb. 10 dkgreszelt sajttal összemelegítek. Nyomok bele fokhagymát, sózom, borsozom, reszelt szerecsendióval ízesítem, vagy apróra vágott zöldfűszerekkel. Ebben forgatom meg a kifött tésztát. Ha spórolósabban akarom készíteni, akkor tejszín helyett besamelt készítek, abba teszem a sajtot és a fűszereket. A gombás és a húsos töltelékhez meg paradicsomos szószt készítek. Erre sincs konkrét receptem. Itt is van néhány ötlet:

http://www.nlcafe.hu/forum/?fid=441&topicid=236227


2012.07.05. 10:41 Idézet

Kedves Aliz!

Évek óta látogatom az oldalad. Nem vagyok kezdő háziasszony,csak egy jól sütő-föző nagymama, aki a családját látja el finomságokkal. Engem is felháborít, hogy a nálad már korábban olvasott recepteket- legyen az süti, vagy étel- látom máshol sok más oldalon. Ugy tünteti fel, mintha ő kreálta volna, még annyi fáradságot sem véve, hogy a forrást feltüntesse. Tudom ez ellen semmit sem lehet tenni, ne bántson a tény, ez akkor is a Te kreációd marad.

További jó kisérletezéseket, és sok jó receptet kívánok.

Üdvözöllek Éva


Válasz:

Kedves Éva!

Köszönöm szépen a kedves bejegyzést.:)

Üdv.
Aliz


2012.02.23. 00:19 Idézet

Kedves Alíz!

Nagyon szeretem az oldaladat, rengeteg jó tippet adtál már! Pasi létemre úgy alakult, hogy én vagyok a "séf" a családban aminek a párom őszintén örül :) 

Mostanában ritkán fogok mellé, amikor valami különlegességet eszelek ki, ilyen a sajtos-zöldséges lasagne!

wok zöldségkeverékhez teszek pár fej szép gombát, cukkinit, fokhagymát, ízlés szerint ételízesítő-bors és lehetőleg oliva olajon szépen megpárolom. Amikor kész, roppanós maradjon, a végén pár szem friss paradicsommal dúsítom. Esetleg oljabogyót is tehetünk hozzá.

A sajt mártás: tejfölben tömlős sajtot vajat vagy margarint felolvasztok, só, fehérbors, tárkony a fűszerezés. Végezetül kevés tejjel higítom, majd liszttel visszasűrítem. (ügyeljünk rá, ne csomósodjon be..)

Kevés sószt kiveszek tejjel higítom vagy vízzel higítom, ez kerül majt a tepsi aljára. Azért higítom, mert így kevésbé ég le. 

Lerakom a lasagne lapokat, szépen méretre vágva, majd jön a zöldséges réteg. Erre szépen elosztva, hogy a többi rétegre is jusson, elosztva szószt teszek, majd durvára reszelt sajttal meghintem. Újabb réteg lasagne jön rá és megismétlem az előbbieket. A tetejére jó vastagon rakom a szószt, majd 10-20 deka sajttal meghintem (én összesen 40 deka sajtot használtam el..)

Közepes forró 180-200 fokon 20-25 perc alatt készre sütjük! Ügyeljünk, ha felpúposodik óvatosan szúrkáljuk ki, hogy a gőz tudjon távozni! 

Jó étvágyat hozzá!

Hadd bátorkodjak egy kis reklámot tenni a mondandóm végére, ugyanis örömmel jelentem a két vicces blogomat (társoldalak) Nempite blog és Nempiti blog...mindkettő a "Világ-Ökörség" része, amolyan nemkutya.com stílusban, vicces képek, mindennapi friss dolgok:

nempiti blog nempite blog

Ha egy kis jókedvre vágytok, kérlek nézzetek be ide is, garantáltan nem bánjátok meg.

Köszi: Zsolt


Válasz:

Kedves Zsolt!

Köszönöm szépen, és örülök, hogy tetszik az oldal. A receptet is köszönöm, nagyon jól hangzik, talán még én is kipróbálom.

Mindkét blogodat megnéztem, és nagyon tetszik.:)

Üdv.
Aliz

 


2012.01.26. 12:55 Idézet

Kedves Aliz!

 

Köszönöm, hogy ilyen gyorsan válaszoltál a levelemre. A jövőben célirányosan keresem az Aldiban, Tescoban és a Lidlben. Remélem, hogy egyszer rátalálok egy "igazia" fehér csokira, ami állagában is és ízben is megfelel az ízlésemnek.Jártam már úgy, hogy Ausztriában vettem fehér csokit, ami kimondottan sütéshez való. Szépen tudtam vele dolgozni, azonban az íze nem tetszett, nem szerettem, s azóta azt a típust nem is használom. Most keresem az "igazit"

Köszönöm válaszodat,  folyamatosan  népszerűsítem honlapodat, s természetesen sokat tanulok tőled.

Üdv: Gitta

 


2012.01.25. 16:02 Idézet
Aliz

Kedves Gitta!

Köszönöm szépen a kedves szavakat.:)
Fehér csokoládét legutóbb az Aldiban vettem. 20 dkg-os tábla, kimondottan süteményekhez. Jól olvad. Ugyanúgy kell vele bánni, mint a barna csokival. A Lidl-ben is veszem, de az egyik legjobbat a Tescóban találtam, 20 és 10 dkg-os, kék papíros, bár mostanában nem nagyon láttam. A túl olcsó fehér csoki nem jó. Néha lehet kapni 110-120 Ft/10 dkg-os csokit, de ezekkel már jártam úgy, hogy a mikróban megsült, és nem olvadt meg.

Üdv. Aliz


2012.01.24. 11:24 Idézet

Kedves Alíz!

 

Régi olvasója, rendszeres látogatója vagyok az oldaladnak. Nagyon tetszenek a készítményeid, közülük sok mindent kipróbáltam már sikerrel. Tudni kell, én már nyugdíjas vagyok, de még mindig tudok tőled tanulni, ötletet meríteni. Honlapodhoz gratulálok, további szép sikereket kívánok.

Egy dolgot szeretnék tőled kérdezni. Hol lehet /jó minőségű/ fehér tortabevonó csokit vásárolni, melyik áruházláncok forgalmazzák? Mi a márkaneve a fehér tortabevonó csokoládénak, és olvasztáskor úgy kell-e eljárni vele, mint a barna csokinál?

Szíves válaszodat előre is megköszönöm.,

üdv. Gitta


2012.01.15. 20:22 Idézet

Kedves Tusika!
Nagyon örülök, hogy rátalátál az oldalra, és köszönöm szépen, hogy népszerűsíted.:)


2012.01.14. 09:45 Idézet
tusika

Nagyon örülök, hogy rátaláltam erre az oldalra! Azóta nagyon sok mindent kipróbáltam, pedig nem olyan rég nézegetem. Már sok barátomnak ajánlottam, és mindenki nagyon örült. Köszönöm!


2012.01.01. 11:11 Idézet
Dati

Kedves Alíz! Nagyon boldog új évet kívánok Neked és Szeretteidnek, kívánom, hogy még sok finom receptet olvashattunk és készíthessünk tőled!

Dati


Válasz:

Kedves Dati!

Köszönöm szépen és én is nagyon boldog új évet kívánok!:)


[526-507] [506-487] [486-467] [466-447] [446-427] [426-407] [406-387] [386-367] [366-347] [346-327] [326-307] [306-287] [286-267] [266-247] [246-227] [226-207] [206-187] [186-167] [166-147] [146-127] [126-107] [106-87] [86-67] [66-47] [46-27] [26-7] [6-1]

     
óra
     

Névnapi idézetek küldése...

     

Xukor (nyírfacukor) az egészséges édesítő.
Rendelés 10 %-os kedvezménnyel!

 

     
weblapfordító
     
Számláló
Indulás: 2006-09-23
     
Chat
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
     
Kedvenc linkek
     

Nyereményjáték! Nyerd meg az éjszakai arckrémet! További információkért és játék szabályért kattints! Nyereményjáték!    *****    A legfrissebb hírek Super Mario világából, plusz információk, tippek-trükkök, végigjátszások!    *****    Ha hagyod, hogy magával ragadjon a Mario Golf miliõje, akkor egy egyedi és életre szóló játékélménnyel leszel gazdagabb!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, nagyon fontos idõnként megtudni, mit rejteget. Keress meg és nézzünk bele együtt. Várlak!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését!    *****    rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com    *****    Vérfarkasok, boszorkányok, alakváltók, démonok, bukott angyalok és emberek. A világ oly' színes, de vajon békés is?    *****    Az emberek vakok, kiváltképp akkor, ha olyasmivel találkoznak, amit kényelmesebb nem észrevenni... - HUNGARIANFORUM    *****    Valahol Delaware államban létezik egy város, ahol a természetfeletti lények otthonra lelhetnek... Közéjük tartozol?    *****    Minden mágia megköveteli a maga árát... Ez az ár pedig néha túlságosan is nagy, hogy megfizessük - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Aktív közösség    *****    Az oldal egy évvel ezelõtt költözött új otthonába, azóta pedig az élet csak pörög és pörög! - AKTÍV FÓRUMOS SZEREPJÁTÉK    *****    Vajon milyen lehet egy rejtélyekkel teli kisváros polgármesterének lenni? És mi történik, ha a bizalmasod árul el?    *****    A szörnyek miért csak éjjel bújnak elõ? Az ártatlan külsõ mögött is lapulhat valami rémes? - fórumos szerepjáték    *****    Ünnepeld a magyar költészet napját a Mesetárban! Boldog születésnapot, magyar vers!    *****    Amikor nem tudod mit tegyél és tanácstalan vagy akkor segít az asztrológia. Fordúlj hozzám, segítek. Csak kattints!    *****    Részletes személyiség és sors analízis + 3 éves elõrejelzés, majd idõkorlát nélkül felteheted a kérdéseidet. Nézz be!!!!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek érdemes belenéznie. Ez csak intelligencia kérdése. Tedd meg Te is. Várlak    *****    Új kínálatunkban te is megtalálhatod legjobb eladó ingatlanok között a megfelelõt Debrecenben. Simonyi ingatlan Gportal    *****    Szeretnél egy jó receptet? Látogass el oldalamra, szeretettel várlak!